Gå til indhold

Husker du drikkedunken?

Vores planet lider under vores overforbrug af engangsplastik. Lad os komme smid-væk-kulturen til livs.

Plastic Change anslår, at danskerne hvert år køber 120 liter flaskevand. Det kan virke som det rene vanvid i et land, hvor vi har noget af det reneste drikkevand i verden.  

Som individer kan vi starte med at huske drikkedunken – det gavner både klimaet og pengepungen.  

Lad os komme tilbage til genanvendelse

Skræmmende fakta om flaskevand

120 millioner liter om året

I Danmark køber vi 120 millioner liter flaskevand om året. Det svarer til 21 liter per indbygger.

Postevand er 900 gange mere miljøvenligt

Vidste du, at dansk postevand er hele 900 gange mere miljøvenligt end flaskevand?

 

Når 1 liter vand forlader vandhanen, udledes der 0,0002 kg CO2 fra oppumpning, filtrering og transport. I flaskevand bruges ekstra CO2 på at producere flaske, tappe vand og transportere flasken. Derfor udleder flaskevand 900 gange mere CO2 end postevand.

En million plastikflasker i minuttet

Vidste du, at vi på globalt plan køber, det der svarer til, en million plastikflasker hvert minut? Og at størstedelen af disse ikke genavendes til nye produkter?

Danskerne vil gerne skære ned

60% af danskerne tænker ikke meget over de miljømæssige konsekvenser ved at købe flaskevand, men 64% vil samtidig gerne skære ned for forbruget af flaskevand, hvis de vidste mere om disse konsekvenser.

Flere bakterier i flaskevand

Vidste du, at flaskevand kan indeholde flere bakterier end postevand? Jo længere tid vandet ligger i flasken, jo længere tid har eventuelle bakterier til at formere sig.

Flaskevand koster 300 gange mere

Køber du en 1/2 liter vand i butikkerne, så koster det ca. 10 kroner. Hvis du fylder en 1/2 liter drikkedunk op fra vandhanen, betaler du kun 3,5 øre. Du bruger altså næsten 300 gange så mange penge, hvis du glemmer din drikkedunk derhjemme.

Udgivet 10. sep. 2022