Gå til indhold

Termografering

Termografering af el-tavler afslører hurtigt og effektivt, om der er defekter eller overbelastninger i de elektriske installationer, der kan føre til både til driftsstop og brand.

Hvad siger reglerne?

Der er ikke et lovkrav om termografering af el-tavler.

Men forsikringsselskaber stiller ofte krav om termografering af el-tavler som et led i forsikringsbetingelserne. Hvis du har forsikring gennem vores aftale med TRYG/RTM, så kræves termografering hvert 2. år.

Hvordan?

Termografering af elektriske installationer udføres med specialudstyr, der kan detektere varmeudvikling. På den måde kan fejl både forudses og forebygges i tide.Termografering foretages uden at afbryde de elektriske installationer, så driften bliver ikke påvirket imens. Defekter i elektriske installationer skyldes ofte slid og ælde, men fejldimensioneringer og fejlmonteringer kan også være årsag til at der varmeudviklingen i de elektriske installationer.

Certificerede termografer

Termografering skal udføres af en virksomhed, der er godkendt til el-termografering.

Hvis der bliver konstateret fejl og mangler ved termografering skal fejl udbedres hurtigst muligt og dokumentationen for udbedring af fejl skal fremvises i tilfælde af skade.

I skal opbevare termografirapporten til fremtidig dokumentation, eller hvis I kommer ud for en el-skade, skal rapporten sendes til jeres forsikringsselskab, hvis det forlanges.

Virksomheder godkendt til el-termografering

Udgivet 12. jul. 2023