Vi glæder os til at søsætte kodeks for god ledelse på vandværket

I Danmark hylder vi andelstanken, fællesejet, forbrugerejet – kært barn har mange navne, og vi ved, at vores unikke model leverer en helt vital ydelse hver eneste dag. Når forbruger og ejer af vandværket er den samme, opstår der en god synergi. Ejerne vil have et effektivt og veldrevet vandværk, og forbrugerne vil have kvalitetsdrikkevand i rigelige mængder til en god pris. Men er vi gode nok til at fortælle om alle de fordele, som forbrugerejet reelt kaster af sig? Det tror jeg ikke, at vi er.

Af landsformand i Danske Vandværker, Per Roth

 

Befolkningen savner indblik
Når næsten 70 procent af befolkningen i en ny undersøgelse giver udtryk for, at de savner mere indblik i, hvordan vandværket ledes, så bliver mine bange anelser bekræftet.

 

Vi skal blive meget bedre til at udbrede fortællingen om os selv – om vores unikke model for ejerskab. Vi skal fortælle om, hvordan vi leder vores vandværker og om vores visioner for fremtiden. Vi skal også fortælle, at forbrugernes indflydelse er vigtig for udviklingen af vandværket. Vi er meget mere end historien om, at vi leverer billigt vand.

 

Vi skal også turde udvikle os og professionalisere vores virke. Sammen kan vi komme længere end hver for sig.

 

Udvikling og professionalisme er forudsætningen for, at vores unikke model fortsat kan spille en central rolle i samfundet.

 

Nu skal vi i gang med at bruge kodekset for god ledelse på vandværket
Derfor ser jeg i særlig grad frem til 2018, hvor et af vores centrale fokuspunkter bliver at søsætte et kodeks for, hvordan et vandværk kan ledes på bedste vis.

 

I skrivende stund er kodekset ved at blive færdigudviklet, så det er klar til foråret, hvor det bliver præsenteret i alle kroge af landet. Under udviklingen af kodekset har vi lagt vægt på at inddrage jer alle via spørgeskemaundersøgelser og fokusgrupper. Det har vi gjort, fordi vi ønsker at trække på den viden, I har om, hvad jeres forbrugere forventer, og hvordan vi kan gøre det bedre, og hvad der er realistisk.

 

Tak for jeres medvirken
Tak fordi I ville være med til at bidrage til branchens største modeludvikling for god ledelse på vandværket. Jeg er sikker på, at vi sammen kan få kodekset op at flyve. Jeg er også sikker på, at kodekset kan understøtte vores strategiske ambition og vision.

 

God arbejdslyst til os alle sammen – må vi i fællesskab lykkes med vores nye initiativer. Godt Nytår.

 

Per Roths leder bliver bragt i januar-udgaven af Vandposten.

Publiceringsdato: 12/01 2018