close-search
Selvbetjening - Min side

Nyheder og pressemeddelelser

Læs de seneste nyheder, pressemeddelelser og høringssvar fra Danske Vandværker

Debat: Danskerne bør engagere sig mere i drikkevandet

https://danskevv.dk/nyheder/debat-danskerne-boer-engagere-sig-mere-i-drikkevandet/
For ikke så lang tid siden læste jeg en meget interessant artikel i Politiken om, hvorfor kampen mod plastik og madspild blev årets kamp i 2018. Det fik mig til at tænke på, at det alt andet lige er lettere at engagere os mennesker, når vi kan se og mærke problemerne.
Publiceringsdato: 23/01 2019

Pressemeddelelse: Slut med at sprøjte nær drikkevandsboringerne

https://danskevv.dk/nyheder/pressemeddelelse-slut-med-at-sproejte-naer-drikkevandsboringerne/
Politikerne fortjener stor ros for den aftale, de har indgået om beskyttelse af vores drikkevand. Aftalen betyder, at der fremover ikke må bruges pesticider i nærheden af drikkevandsboringerne. Samtidig opprioriteres screeningen, så grundvandet skal testes for flere stoffer. Politikerne er også blevet enige om at forbyde salg af koncentrerede pesticider til ikke-erhvervsmæssig brug fra 1. juli 2020.
Publiceringsdato:

Nyhed: Bred aftale beskytter drikkevandet

https://danskevv.dk/nyheder/nyhed/
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har netop indgået en aftale med et bredt flertal i Folketinget om at sikre rent drikkevand. Det skal blandt andet være slut med at sprøjte nær drikkevandsboringer.
Publiceringsdato:

Debat: Der skal ikke tjenes penge på drikkevand

https://danskevv.dk/nyheder/debat-der-skal-ikke-tjenes-penge-paa-drikkevand/
Siden regeringen i 2016 offentliggjorde sin forsyningsstrategi, har privatisering og kommercialisering været en evigt nærværende trussel mod forsyningssektoren, skriver Susan Münster. Men ejer og forbruger af vandværket bør forblive den samme.
Publiceringsdato:

Debatindlæg: Trusler mod et ellers godt år for drikkevandet

https://danskevv.dk/nyheder/debatindlaeg-trusler-mod-et-ellers-godt-aar-for-drikkevandet/
Snart er det jul, og lige om lidt begynder vi på et helt nyt og friskt år. 2018 har været et helt igennem fantastisk spændende år for vandsektoren. Vandforsyningerne fik medhold i skattesagen i Højesteret, og det betyder, at danske vandforbrugere ikke skal betale en samlet regning på op imod 36 milliarder kroner i ekstra skat for deres vand.
Publiceringsdato: 12/12 2018