Gå til indhold

Hvordan får vi de unge med ind i vandværksbestyrelserne?

Projekt TalentLab vil arbejde med at vende udviklingen, så flere unge får lyst til at være med i bestyrelsesarbejde. Et Advisory Board for TalentLab er netop nedsat og har holdt første møde.

I midten af september var der opstartsmøde i Advisory Boardet for TalentLab.

Her lærte medlemmerne hinanden at kende – og så debatterede de formål og målsætninger for advisory boardet.

Puk Duerlund Falkenberg er bestyrelsesmedlem i Havnelev Vandværk. Hun er en del af advisory boardet for at hjælpe med at få flere unge ind i bestyrelserne hos demokratiske virksomhed.  

Puk Duerlund Falkenberg er bestyrelsesmedlem i Havnelev Vandværk og medlem af advisory boardet.

“Til opstartsmødet blev det hurtigt klart,at formålet kan løses på mange forskellige måder, men at der nok er tilsvarende mange barrierer. For hvorfor er der egentlig ikke flere unge i bestyrelserne? Har de ikke viden om muligheden og vigtigheden af at bidrage til den danske andelstankegang? Eller er det en lukket klub, som ikke er åbnet godt nok op endnu?”, spørger Puk Duerlund Falkenberg og fortsætter: 

“Det var enormt spændende at møde de andre i boardet og hører deres tanker og holdninger. Jeg får altid energi af at møde andre, der brænder for det samme emne og jeg tror de fleste af os gik der fra med følelsen af at stå overfor en stor opgave, og samtidig vide at vi endnu ikke har særlig mange svar på alle spørgsmålene”.  

Har du tanker eller kommentarer?

Sidder du med spørgsmål, holdninger eller input, som Puk skal tage med til næste møde i november, så send en kommentar til os, så sender vi videre til Puk.

Om TalentLab

I dag er unge ikke repræsenteret i danske bestyrelser. Hvis demokratiske virksomheder ikke når ud til unge, så er hele den demokratiske ejerform på spil, når de gamle kræfter trækker sig tilbage. TalentLab er et nyt projekt, som skal vende udviklingen, så unge ser potentialet i at engagere sig i demokratiske virksomheder.

Læs mere her: Nyt projekt skal engagere flere tusinde unge i demokratiske virksomheder

Projektet støttes ud over Tuborgfondet også af Sportgoodsfonden, Danske Vandværker, BL – Danmarks Almene Boliger og energiselskabet Andel.

Udgivet 22. sep. 2023