Gå til indhold

Fejring af 5 års erhvervsdemokratiske successer

Tænketanken Demokratisk Erhverv fejrede torsdag eftermiddag sine succeser fra de første fem år af Tænketankens levetid.

Tænketanken Demokratisk Erhverv blev stiftet for at sætte blus under den erhvervsdemokratiske sag i Danmark – og Danske Vandværker er medlem hér sammen med en række andre demokratisk ejede virksomheder og organisationer. Derfor var vi også med til at fejre jubilæet og ansættelsen af Jens Jonatan Steen, der fra 1. maj har været ny administrerende direktør i tænketanken.
Jubilæet blev samtidig også et farvel til Magnus Skovrind Pedersen, der er en af stifterne af Tænketanken Demokratisk Erhverv.

Bertel Haarder, der om nogen har været med til at sætte fokus på erhvervsdemokratiet i dansk politik, var mødt op og holdt en tale, ligesom beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen også gav tænketanken et par gode ord med på vejen. Til slut i talerækken reflekterede tænketankens bestyrelsesformand Mike Dranov over fortiden og fremtiden.

Regeringen og aftalepartierne bag Finansloven for 2023 har sat 22 millioner af til opfølgning på de anbefalinger, som en ekspertarbejdsgruppe, der har arbejdet med, hvordan demokratiske virksomheder kan ligestilles med øvrige virksomhedstyper, præsenterede for godt et år siden.

Ud over at arbejde på den politiske bane med at sikre fair rammevilkår for demokratisk ejerskab, arbejder Tænketanken Demokratisk Erhverv også med at vække interessen for aktiv deltagelse i de demokratisk ejede virksomheder og organisationer blandt yngre generationer.

Det sker med projektet Demokratisk TalentLab, der på den helt store klinge vil bidrage til at genopfinde andelsdemokratiet og styrke virksomhedernes samfundsnytte. Demokratisk TalentLab er en målrettet og omfattende indsats støttet af Tuborgfondet, Sportgoodsfondet og en række demokratiske virksomheder med samlet budget på ca. 7 millioner kroner over de næste tre år. Danske Vandværker har været med fra start og er som projektpartner med til at udvikle og forankre indsatsen.

Udgivet 08. sep. 2023