Gå til indhold

Danske Vandværker har fået ny formandsduo

Brancheorganisationen, Danske Vandværker, som repræsenterer landets vandforsyninger, fik lørdag den 11. juni nyt formandskab.

Jan Andersen, som kommer fra Region Nord, blev valgt til ny landsformand. Han afløser Ole Wiil fra Region Syd, der har siddet 12 år på posten.

Jens Ejnar Kristensen, driftschef på Birkerød Vandforsyning a.m.b.a, blev valgt til ny næstformand. Han afløser Søren Hvilshøj fra Region Øst.

“Mit helt store fokus er på medlemmerne og på at sikre rent drikkevand til danskerne. Vi skal fortsat arbejde for at styrke den forbrugerejede vandforsyning og udbrede kendskabet til den.

I min optik er frivilligheden en kæmpe gevinst, og den decentrale struktur har bestemt en plads i fremtidens Danmark, siger Jan Andersen.

Foreningens nye næstformand ser frem til samarbejdet med den nye landsformand.

“Vi har begge mange års erfaring i vandsektoren, men vi er relativt nye i landsbestyrelsen. Vi overtager heldigvis en utroligt velfungerende forening, og jeg håber, at foreningens medlemmer vil opleve os som et frisk pust. Og at vi sammen kan arbejde mod at gøre os til en endnu mere åben og inkluderende forening, lyder det fra Jens Ejnar Kristensen.

Udgivet 14. jun. 2022