Gå til indhold

Vandværksøkonomi og bogføring (fjerndeltagelse)

Kender du reglerne om regnskabsføring, og har du styr på, hvordan du udarbejder budget, årsregnskab og takstblad?

Kurset afholdes online

Du kan også deltage fysisk på kurset

Budget, årsregnskab og takstblad – tre årlige tilbagevendende ting på vandværket. Men kender du de gældende love og regler om regnskabsføring? Kurset går i dybden med bogføring, takstberegning og budget, og du får et overblik over krav til indhold af vandværkets årsregnskab. Du bliver også præsenteret for de enkelte roller, bestyrelsens medlemmer har omkring vandværkets økonomi.

Når du deltager i kurset får du en grundlæggende viden om de økonomiske forhold, der følger med det at drive et vandværk, så du efterfølgende er i stand til at arbejde med de økonomiske opgaver i dit eget vandværk.

Målgruppe

Kurset henvender sig til den økonomiansvarlige og/eller kasserer i vandværkets bestyrelse. Kurset er også relevant for dig, der er forholdsvis ny i bestyrelsen i vandværket.

På kurset gennemgår vi

  • Gældende love og regler
  • Budgetlægning
  • Årsregnskab
  • Takstblad
  • Revisionsopgaven
  • Det administrative årshjul
  • Bogføring af posteringer
  • Indberetning af moms og afgifter

Underviser – Sjælland

Svend Skaarup Sand

Statsautoriseret revisor hos Beierholm Nykøbing F. Har speciel erfaring med og fokus på forsyningsvirksomheder.

Underviser – Jylland

Peter Damsted

Peter Damsted Rasmussen

Partner ved BDO. Uddannet statsautoriseret revisor og ansvarlig for BDOs afdeling for Energi og Forsyning.

Forudsætning

For at være med som fjerndeltager kræver det en computer eller en tablet med internetadgang. Du kan anvende pc’ens eller tablettens mikrofon og højtaler, men et headset med mikrofon mindsker baggrundsstøj, og er derfor at foretrække.

Du vil få tilsendt et link til Teams, som du skal bruge til at tilgå kurset. Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål og deltage i en eventuel debat ved at benytte chat-funktionen.
Nærmere information og link sendes til dig dagen inden kurset.

Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med online forløbet kan blive optaget video til brug for Danske Vandværkers kommunikationskanaler. Ved tilmelding samtykkes til deltagelse i dette.

Udgivet 18. jul. 2024