Gå til indhold

Introduktion til GeoAtlas Live

GeoAtlas Live er vandværkets genvej til det store overblik over hele vandforsyningskædens længde. Deltag i webinaret og få mere viden.

Det kræver ikke mere end ganske få klik, og så sidder du med en skræddersyet vandværksrapport eller BNBO-rapport for lige netop dit vandværk. Platformen GeoAtlas Live samler seneste analyseresultater, kort over indsatsområder og meget mere, så det er nemt for dig at få adgang til vigtig information og få et overblik over grundvandet i dit område.

Både vandværker og myndigheder indberetter løbende data som for eksempel oppumpede vandmængder og analyseresultater til JUPITER. Samtidig offentliggøres der løbende nye data i databaser fra staten, regioner og styrelser med vigtige informationer om blandt andet indsatsområder, kortlagte forureninger og vedtaget råstofområder i dit vandværks nærområde.

Der et alle disse informationer, som GeoAtlas Live indsamlerdag-til-dag, så du kan få en samlet vandværksrapport og BNBO-rapport. Vandværksrapporten kan med fordel benyttes i sammenhæng med for eksempel den årlige generalforsamling, i kommunikation med myndigheden, udarbejdelse af risikovurdering til at fravige kontrolprogrammet og meget mere.

GeoAtlas Live er udviklet af den rådgivende ingeniørvirksomhed GEO. I samarbejde med Danske Vandværker er der videreudviklet på platformen til gavn for foreningens medlemmer.

Udbytte

Deltageren bliver introduceret til de mest basale funktioner i GeoAtlas Live, herunder fremsøgning af sit vandværk og andre vandværker på et digitalt kort og ved få klik nemt og hurtigt hente en skræddersyet vandværksrapport og BNBO-rapport, som kan downloades og printes til internt- og eksternt brug.

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle bestyrelsesmedlemmer og ansatte på vandværket.

Indhold

På kurset gennemgår vi:

  • Adgang og licensaftaler
  • Søgefunktion med kortvisning
  • Introduktion til de mest basale funktioner og værktøjer
  • Generering og gennemgang af vandværks- og BNBO-rapporter

Mads Robenhagen Mølgaard

Afdelingsleder Geodata og subsurface Models. Cand. Scient geologi.

Udgivet 16. jun. 2024