Gå til indhold
hænder rækkes op i luften generalforsamling

Den gode dirigent – rolle og ansvar

En dygtig dirigent kan gøre forskellen på en god og en dårlig generalforsamling. Deltag i webinaret og bliv introduceret til dirigentens rolle, forpligtelser og ansvar på vandværkets generalforsamling.

Hvad kendetegner en god dirigent? Hvad er dirigentens forpligtelser og ansvar til en generalforsamling? Hvordan tackler en god dirigent en generalforsamling, hvor bølgerne går højt? Og er der nogle værktøjer, der kan være gode at kende til som dirigent?

Generalforsamlingen er vandværkets øverste myndighed. Det er her beslutninger træffes, og bestyrelsen får forbrugernes godkendelse af den retning, som skal sættes for vandværket det kommende år. Derfor er det afgørende, at generalforsamlingen afvikles professionelt og med et skarpt blik for både dagsorden og vedtægter. Det er her, dirigenten spiller en vigtig rolle. Den gode dirigent kan lede generalforsamlingen gnidningsfrit og effektivt igennem dagsordenens punkter, så forbrugerne sidder tilbage med et positivt indtryk.

Deltag i webinaret og få svar på hvad der er dirigentens ansvar og forpligtelser ud fra en juridisk vinkel, og hvordan den gode dirigent forbereder sig bedst muligt. Du får også konkrete værktøjer, du kan tage med hjem og bruge i forberedelsen til jeres næste generalforsamling.

Udbytte

Webinaret giver bestyrelsesmedlemmer og dirigenter konkret viden om dirigentens ansvar, råderum og forpligtelser, hvilket sætter deltagerne i stand til at forberede kommende generalforsamlinger optimalt.
Konkrete tips til at udvælge og forberede dirigenten, så både bestyrelse og dirigent er forberedte på dagsordenen og på eventuelle debatter, der måtte opstå på generalforsamlingen.

Målgruppe

Webinaret henvender sig til både fungerende og nye dirigenter samt formænd og øvrige bestyrelsesmedlemmer, der er med til at planlægge og afvikle den årlige generalforsamling.

Indhold

På webinaret gennemgår vi:

  • Dirigentens ansvar og forpligtelser ud fra et juridisk perspektiv
  • Den gode dirigent – forberedelse og afvikling
  • Tjekliste til forberedelse af generalforsamlingen

Underviser

Karin Rye Riddermann

Organisationskonsulent og foreningsekspert, Dit Sekretariat

Steen Jørgensen

Studielektor, Aarhus Universitet

Relaterede emner

Det er en rigtig god idé at se vores webinarer sammen med resten af vandværkets bestyrelse, men HUSK at tilmelde alle, der deltager fra jeres vandværk. På den måde hjælper I os med at opretholde den lave pris på vores webinarer – til glæde for alle vores medlemmer – inklusiv jer selv.

Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med webinaret kan blive optaget video til brug for Danske Vandværkers kommunikationskanaler. Ved tilmelding samtykkes til deltagelse i dette.

Udgivet 16. jun. 2024