Gå til indhold
Bestyrelsesarbejde - kodeks

Det gode bestyrelsesarbejde

Grundlæggende bestyrelseskursus om dit ansvar og rolle som bestyrelsesmedlem i vandværket, og de opgaver der følger med.

Du kan også deltage online på kurset

Brug en aften i selskab med andre bestyrelsesmedlemmer i en vandforsyning og bliv klogere på, hvordan du som bestyrelsesmedlem udøver dit ansvar og bidrager til, at vandværket udvikler sig. Du får en grundlæggende forståelse for, hvilket ansvar og opgaver du har som bestyrelsesmedlem i en vandforsyning.

Bestyrelsens primære opgave er at varetage den overordnede og strategiske ledelse af vandværket inden for lovens rammer samt sikre en klar retning for den daglige ledelse. Arbejdet i bestyrelsen kan tage udgangspunkt i Danske Vandværks Kodeks for godt bestyrelsesarbejde, hvis mål er at stille rammer til rådighed for vandværkerne, så de kan sikre og redegøre for deres efterlevelse af gode bestyrelsesarbejde herunder sikre udvikling af opgaveløsningen.

For at skabe denne udvikling og udfylde de kontrol- og ledelsesmæssige funktioner er det vigtigt, at bestyrelsen besidder og udvikler de relevante kompetencer, der følger med ansvaret.

Udbytte

Som deltager får du en grundig indføring i både dit ansvar og rollen som bestyrelsesmedlem, samt et indblik i de opgaver der følger med det at drive et vandværk – alt sammen med ”Kodeks for godt bestyrelsesarbejde” som ramme.

Målgruppe

Kurset henvender sig primært til dig, der er forholdsvis ny i vandværkets bestyrelse, og som ønsker at skabe mest mulig værdi med dit arbejde i bestyrelsen og vil have styr på rammen for bestyrelsesarbejde, og hvilke regler der gælder inden for vandforsyning.

Det kan dog være en fordel at tage et par stykker afsted fra samme bestyrelse – også selvom ikke alle er nyvalgte.

Indhold

På kurset gennemgår vi med udgangspunkt i Danske Vandværkers Kodeks for godt bestyrelsesarbejde:

  • Regler, pligter og opgaver for bestyrelsen
  • Vedtægter, regulativ, forretningsorden og takstblad
  • Gennemførsel af generalforsamling og bestyrelsesmøder
  • Aktivering af ejerne
  • Bestyrelsens sammensætning
  • Samarbejde i bestyrelsen
  • Ledelse gennem bestyrelsesarbejdet
  • Evaluering af bestyrelsesarbejdet

Underviser

Ulrikka Brændgaard Nissen

Ulrikka Brændgaard

Underviser i bestyrelsesarbejde hos bl.a. Danske Vandværker. Har en økonomisk/juridisk baggrund suppleret med bl.a. efteruddannelse i bestyrelsesarbejde og procesfacilitering

Forplejning

Der serveres en varm ret hertil isvand og 1 genstand (øl eller sodavand) samt kage til kaffen efter maden.

Udgivet 20. jul. 2024