Gå til indhold

Børnebog: Victoria og vandspejlet

Vandspejlet er den syvende bog i seri­en om Victoria og Verdensmålene. Bogen sætter fokus på vand og sanitet i Danmark og i Afrika.

Verdensmål nr. 6 om vand og sanitet er et spørgsmål om liv eller død for millioner af mennesker. Victoria og hendes afrikanske ven Nixon ‘; de to hovedpersoner i den nye børnebog Vandspejlet ‘; drager på rundtur i Tanzania og Danmark for at finde gode vandløsninger.

Med Vandspejlet kan børn på 9-12 år og deres voksne gennem øjnene på 11-årige Nixon og 12-årige Victoria opleve, hvor vigtigt det er med adgang til rent drikkevand og ordentlige toiletforhold. I Danmark tager vi det for givet, at der er styr vand og sanitet, men for mennesker i Tanzania er det ofte et spørgsmål om liv eller død, siger børnebogsforfatter, journalist Jesper Tornbjerg fra Victoria og Verdensmålene.

Danske Vandværker har været med fra starten i tilblivelsen af Vandspejlet og har bidraget med ideer og input, fordi vi kan se værdien at af have en verdensmålsbog, som vores medlemmer og andre interesserede kan bruge i dialogen med børn og unge om drikkevand og vandets kredsløb, siger Susan Münster, direktør i Danske Vandværker.

Partnerskaber er ånden i FN’s kli- mapartnerskaber, og det er dejligt, at Danske Vandværker er gået med i partnerskabet og dermed har bidraget til, at Vandspejlet kunne realiseres i et oplag på 10.000 bøger, siger Jesper Tornbjerg.

Til daglig er Jesper Tornbjerg journalist i brancheforeningen Dansk Energi, og Victoria-bøgerne er et lille hobbyprojekt, som han pusler med.

Jesper vil skive 17 bøger – en om hvert verdensmål ‘; og Vandspejlet er den syvende i rækken.

Bøgerne kan læses individuelt og henvender sig til børn på 9-12 år og deres forældre, bedsteforældre og skolelærere.

Køb bogen i butikken

Bogen Vandspejlet sætter fokus på FN’s Verdensmål nummer 6: Vand og sanitet.

Klassesæt med 27 stk. = 1.200 kroner + moms

Besparelse: 420 kroner ved køb af et klassesæt
Normalpris: 1 bog = 60 kroner + moms

Køb i butikken

Udgivet 24. nov. 2023