Gå til indhold

Hvor kommer vandspildet fra?

Årsagerne til et vandspild kan være mange. Deltag i webinaret og bliv klogere på, hvordan vandværkets vandspild kan nedbringes. 

Vandspild er en betegnelse for den udpumpede mængde drikkevand, der ikke når frem til forbrugerne. Det er et globalt problem, og selvom vi i Danmark har et lavt vandspild, sammenlignet med andre lande, så er der stadig plads til forbedringer.

I Danmark har vandværkerne i gennemsnit et vandspild 7,8 procent. Ifølge Grundvandsovervågningen fra GEUS indvandt vandværkerne 365 millioner kubikmeter vand i 2022 – og dermed gik omkring 28 millioner kubikmeter vand til spilde. Det er vigtige ressourcer, der går til spilde, og det har både økonomiske og miljømæssige konsekvenser.

Der findes forskellige måder at lokalisere vandspildet på. Man kan måle, søge, monitorere og disse forskellige løsninger vil blive gennemgået. 

Udbytte

Webinaret giver dig en gennemgang af, hvordan vandværkets vandspild kan nedbringes, og hvordan man finder frem til kilden til vandspildet. 

Målgruppe

Webinaret henvender sig til både driftspersonale og bestyrelsesmedlemmer, som ønsker at nedbringe vandværkets vandspild. 

Underviser

Henrik Petersen

Henrik Petersen

Teknisk rådgiver hos Danske Vandværker

Relaterede emner

Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med webinaret kan blive optaget video til brug for Danske Vandværkers kommunikationskanaler. Ved tilmelding samtykkes til deltagelse i dette.

Udgivet 14. jun. 2024