Gå til indhold

Opgrader din viden om drift og hygiejne

Er du ansat som driftsansvarlig på et vandværk, har du nu chancen for at opdatere og opgradere din viden om drift og hygiejne

Selvom det måske føles, som om det var i går, at du deltog på det lovpligtige drift- eller hygiejnekursus, så sker der løbende nye ting i vandbranchen, som er en fordel for dig at blive opdateret på, når du arbejder med drikkevand i det daglige. 

På dette kursus får du blandt andet opdateret din viden om hygiejne i forbindelse med ledningsarbejde, du hører om de seneste tiltag indenfor beredskab på vandværker, og du lærer, hvordan du bedst desinficerer beholderanlæggene på vandværket. 

Du får også genopfrisket, hvilke risici der er for forurening af komponenterne i vandforsyningens produktionssystem, så du kan være på forkant og undgå en mulig forurening. 

Udbytte

Du får opgraderet din viden om drift, hygiejne og beredskab inden for vandværksområdet, så du er endnu bedre klædt på til at stå for driften på vandværket med fokus på god hygiejne og forebyggelse af forurening. 

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der er driftsansvarlig med flere års erfaring inden for vandværksdrift, men som trænger til en opdatering af emner, der berører driften, hygiejnen og beredskabet på vandværket. 

Indhold

På kurset gennemgås følgende emner:  

  • Risici for og identifikation af forurening af komponenterne i vandforsyningens produktionssystem 
  • Vandkvalitet (kemi og biologi på værket og i distribution)  
  • Desinfektion og rengøring af vandtårne og beholderanlæg 
  • Fysisk sikring, beredskabsplan, tilbagestrømningssikring, SRO og it-sikkerhed  
  • Hygiejne i forbindelse med ledningsarbejde 
Udgivet 19. maj. 2024