Gå til indhold
Beredskab

Er I parate hvis uheldet er ude?

Er jeres beredskabsplan opdateret? Bliv introduceret til de grundlæggende elementer i planlægning af jeres beredskab.

Du kan også deltage online på kurset

Er I forberedte, hvis der opstår en krisesituation på vandværket? Er I opdateret i forhold til brown-outs, it-sikkerhed, fysisk sikring og det nye trusselsbillede?

Vandværkets primære opgave er at levere rent vand til sine forbrugere, men hvert år oplever flere vandværker at stå i en situation, hvor det ikke kan lade sig gøre af den ene eller den anden årsag. Det er her, hvor beredskabsplanen kommer ind i billedet.

De seneste års begivenheder har ændret på de trusler, der er i forhold til forsyningssikkerhed, herunder brown-outs, øget fokus på it-sikkerhed og fysisk sikring.

Som deltager på dette kursus får du en indføring i det nye trusselsbillede, indholdet i en beredskabsplan, hvordan man håndterer forskellige krisesituationer og gennemgang af cases fra vandværker, der har stået i krisesituationer.

Få også inputs til hvordan I kan afprøve om jeres beredskabsplan virker som den skal, hvis uheldet er ude.

Udbytte

Undervejs i kurset vil deltageren opnå viden om de grundlæggende elementer i beredskabsplanlægningen og hvilke situationer, man som vandværk kan komme ud for så kursisten efterfølgende har fået inspiration til udarbejdelse af en solid beredskabsplan, der gerne skulle hjælpe til at komme hurtigt ud af krisen, når uheldet er ude.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der ønsker en introduktion til og viden om beredskabsplanlægning. Det er relevant for dem fra vandværkets bestyrelse samt ansatte og driftsansvarlige på vandværket, der enten skal i gang med at arbejde med beredskabsplanlægning, eller som allerede er involveret i dette arbejde.

Indhold

På kurset gennemgår vi:

  • Det nye trusselsbillede
  • Baggrund for at have en beredskabsplan
  • Hvad er en beredskabsplan?
  • Hvem skal inddrages i beredskabsplanen?
  • Kommunikation af vigtige oplysninger til relevante modtagere
  • Fysisk sikring af vandværket og cybersikkerhed
  • Eksempler på cases fra forskellige krisesituationer og beredskabsøvelser
  • Danske Vandværkers skabelon til beredskabsplan

Underviser

Eva Bang Rasmussen

Eva har arbejdet som rådgiver indenfor drikkevandsområdet i 15år, hvor af de seneste 10 år har været ved NIRAS. Hun har primært beskæftiget sig med opgaver, der drejer om drikkevandkvalitet i form af vandværktilsyn, hygiejnekurser, DDS, drikkevandanalyser, beredskab m.m.

Forplejning

Ved aftenkurser serveres der en varm ret.
Ved halvdagskurser serveres en frokostanretning.
Dertil isvand og 1 genstand (øl eller sodavand) samt kage til kaffen efter maden.

Udgivet 02. mar. 2024