Gå til indhold

Besøg et vandværk

Er du og din skole interesseret i at besøge et vandværk helt gratis og lære mere om vandressourcerne i Danmark? Så kontakt Thea Storm Pedersen via tsp@danskevv.dk.

Få indflydelse på din vandforsyning

Vil du være en del af dit lokale vandværk? Du får indflydelse og medbestemmelse ved at deltage på den årlige generalforsamling. Og det er også her, du kan stille op til en bestyrelsespost.

Et forbrugerejet vandværk er typisk et a.m.b.a. Det betyder, at vandværket er et andelsselskab, og at det fungerer som andre foreninger for eksempel gymnastikforeningen eller andelsboligforeningen. Vandværket kan også være organiseret på anden vis, men det fælles element er, at det er ejet direkte af forbrugerne i fællesskab.

Spørgsmål og svar

Hvordan bliver jeg en del af vandværket?

På dit vandværks hjemmeside kan du blandt andet se, hvornår der er generalforsamling. Og så kan du fortælle vandværket, at du ønsker at stille op til valg til bestyrelsen.

Hvor mange forbrugerejede vandværker er der?

I Danmark er der over 2.000 forbrugerejede vandværker – og knap 1.700 af dem er medlemmer hos os. Omkring hvert andet glas vand, der drikkes, kommer fra forbrugerejede vandværker

Udgivet 12. jan. 2024