
Boringens liv – fra ansøgning til sløjfning
Få en gennemgang af en vandværksborings liv fra start til slut og bliv klogere på boremetoder, installation og vedligehold af boring og pumpe samt lovkrav.
Vil du udvide din viden om vandværkets boringer, og hvad der går forud for at lave en boring? Og kunne du tænke dig at blive klogere på valg og vedligehold af pumpe, pumpeinstallation og boringsafslutning? Så er dette kursus måske noget for dig, hvor du lærer at forstå en boring fra start til slut.
Vandværkets boringer er grundstenen for at levere drikkevand af en høj kvalitet.
Derfor bliver du også præsenteret for den bekendtgørelse, der vedrører grundvandsboringer, og hvordan geofysik påvirker grundvandet og grundvandsboringer.
Derudover får du indblik i udførelsen af selve boringen samt de efterfølgende vedligeholdelsesarbejder og eventuelle reparationer.
Udbytte
Kurset er en gennemgang af vandværksboringen krydret med en masse konkrete eksempler, billeder og video fra boringer rundt om i landet.
Det er målet, at du går hjem med en god indsigt i grundvandsboringens liv og vedligehold, så du er bedre rustet til at træffe beslutninger om boringens vedligehold og evt. reparationer samt indgå i dialog med boringsfirmaer ved etablering af nye boringer.
Målgruppe
Kurset henvender sig til driftsfolk og ansatte på vandværket samt vandværkets bestyrelse, der ønsker en grundlæggende viden om boringer.
På kurset gennemgår vi
- Historisk gennemgang af boremetoder og borearkiv
- Rådgivning, geofysik, data fra GEUS
- Bekendtgørelse og ansøgningsprocedure ved udførelse af ny boring
- Kildeplads og udførelse af borearbejde, herunder filtersatte grusboringer og åbne kalkboringer
- Prøvepumpning og langtidspumpning
- Valg af pumpe, pumpeinstallation og boringsafslutning
- Test af eksisterende boringer og pumpeinstallationer, tryktest video mv.
- Vedligeholdelse af boringer og pumpeinstallationer
- Sløjfning af gamle boringer, herunder overboring
- Reparation af gamle boringer
Underviser

Jette Sørensen
Forsyningsingeniør
Forplejning
Der serveres en varm ret hertil isvand og 1 genstand (øl eller sodavand) samt kage til kaffen efter maden.