Gå til indhold

Digitalisering gør økonomistyringen hurtigere og nemmere

Hjerting Vandværk har været blandt de første vandværker, der har fået omlagt og digitaliseret deres økonomistyring med hjælp fra Danske Vandværkers nye samarbejdspartner.

Optimering og automatisering er nøgleordene for den digitale økonomistyring, der for fremtiden vil gøre regnskabshåndteringen både hurtigere, nemmere og mere overskuelig ude på vandværkerne. 

På Hjerting Vandværk benytter de nu Visma E-conomic, og det glæder Dennis Henneberg Schrøder, der er driftsleder på vandværket.  

 Vores nye regnskabsprogram giver både en økonomisk og tidsmæssig besparelse. Jeg vil tro, at vi med Visma E-conomic sparer et sted mellem 4 og 8 timer om ugen på økonomistyring. Det er en stor besparelse på vores driftsomkostninger, forklarer Dennis Henneberg Schrøder.  

Med det nye system kan vandværket automatisere processer, der før var manuelle og tidskrævende. Eksempelvis kan sådan noget som bankafstemning nu gøres helt automatisk. I fremtiden implementerer vandværket også Smart Box, så bilagshåndtering også automatiseres 

Tidligere skulle bogholderen manuelt kigge på tusindvis af fakturaer, men den proces er fuldt ud automatiseret nu. Digitaliseringen er derfor også med til at mindske menneskelige fejl, for dem var der særligt stor risiko for ved de tidskrævende rutineopgaver, vi nu har reduceret betydeligt, siger Dennis Henneberg Schrøder.  

Hjælpen er aldrig langt væk  

Det kan måske afskrække nogle at skulle lære et nyt regnskabsprogram at kende, men det er der ingen grund til, lyder opfordringen fra Dennis Henneberg Schrøder.  

Det er simpelt, overskueligt og nemt at komme i gang med. Bizz Zolutions sørgede for et grundigt træningsforløb, hvor man blev klædt ordentligt på til at bruge programmet, inden det blev implementeret. Ligesom de hjælper med at overføre alle gamle regnskaber til det nye program. Der er selvfølgelig noget indkøring i systemet, da der er utrolig mange kontier, der skal sættes op. Men når det kører, er det en kæmpe gevinst, forklarer driftslederen.  

Hjælpen er derfor aldrig langt væk, hvis systemerne ikke virker efter hensigten. På den måde er det også en opgradring fra de forældede regnskabsprogrammer, hvor hjælpen kunne være svær at finde, fordi der ikke er mange, som bruger dem længere. 

Nyt samarbejde om digital økonomistyring 

Danske Vandværker har indgået et samarbejde med Bizz Zolutions, der har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder med at digitalisere deres regnskabsprogrammer.   

Vi ser frem til at hjælpe vandværkerne med at optimere deres økonomistyring. Rigtig mange bruger forældede regnskabsprogrammer, der kræver en masse manuelle processer. Vi oplever gang på gang, hvordan digitaliseringen kan gøre hverdagen nemmere. Normalt plejer vi at kunne spare vores kunder for 65 til 80 procent af deres manuelle processer, når de skifter til vores løsning, fortæller John Naaby, der er Chief Revenue Officer hos Bizz Zolutions.   

Gennem det nye samarbejde får vandværkerne adgang til regnskabsprogrammet Visma E-conomic, der giver mulighed for at automatisere mange af rutineopgaverne.   

Hvad koster løsningen?

Systemets pris afhænger af vandværkets størrelse. Man betaler efter, hvor mange bilag man har, og hvor mange personer, der skal have adgang til regnskabsprogrammet. I sidste ende afspejler prisen vandværkets behov. 

Man kan læse meget mere om aftalen her.

Medlemmer af Danske Vandværker får 25 procent i rabat på E-conomic basisabonnementet hele det første år.  

Udgivet 24. nov. 2021