Gå til indhold

Solceller på vandværket (Webinar)

Løsninger, regler og økonomi

Går I med tanker om at gøre vandværket mere klimavenligt, og vil I gerne reducere vandværkets el-regning?

Deltag i webinaret og bliv klædt på til at tage den rigtige beslutning i forhold til, om solceller og batteriløsninger kan betale sig for jeres vandværk, samt hvilken løsning der i så fald vil være den bedste for jer.

Generelt

Solceller og batterier kan løse tre fluer med et smæk: gøre noget godt for klimaet, reducere el-regningen og sikre strøm på vandværket i perioder med brown-outs eller strømsvigt. Men solceller og batterier findes i mange udgaver og prislejer, så hvilke skal man vælge?


På dette webinar bliver du klædt på til at kunne træffe de rigtige valg, der følger med tanken om at installere solceller.


Undervejs på webinaret præsenterer vi også en række cases fra vandværker, der har valgt at investere i solceller og batterier.
Derudover giver vi dig også indblik, hvad I må i forhold til lovgivning og regler for beskatning for vandværker.

Udbytte

Webinaret giver dig gennem både teori, dialog og praktiske eksempler viden om solcelle- og batteriløsninger velegnet til vandværksdrift. Der vil undervejs også være god tid til at få svar på dine spørgsmål.

Målgruppe

Webinaret henvender sig til dig, der er driftsansvarlig eller bestyrelsesmedlem, og som går med overvejelser om at installere solceller og/eller batterier. Du er også velkommen til at deltage, hvis du er nysgerrige på at vide mere om solceller.

Indhold

På webinaret gennemgår vi:

  • Hvad er fordelen ved solceller i dag?
  • Teknologi – hvad er et solcelleanlæg?
  • Hvilke forskellige solpaneler, kvaliteter, producenter og garantier findes på markedet?
  • Hvilke parametre skal man vurdere de forskellige løsninger ud fra?
  • Batterier til at lagre strøm fra solceller eller elnet
  • Økonomi
  • Lovgivning og regler for beskatning

Underviser

Bjarne Rasmussen

Ejer og leder af solcellevirksomhed i 15 år. Har opført en del solcelleanlæg for offentlige og private virksomheder herunder vandværker. Uddannet indenfor økonomi og projektledelse.

Det er en rigtig god idé at se vores webinarer sammen med resten af vandværkets bestyrelse, men HUSK at tilmelde alle, der deltager fra jeres vandværk. På den måde hjælper I os med at opretholde den lave pris på vores webinarer – til glæde for alle vores medlemmer – inklusiv jer selv.
Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med webinaret kan blive optaget video til brug for Danske Vandværkers kommunikationskanaler. Ved tilmelding samtykkes til deltagelse i dette.

Relaterede emner

Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med webinaret kan blive optaget video til brug for Danske Vandværkers kommunikationskanaler. Ved tilmelding samtykkes til deltagelse i dette.

Udgivet 02. jun. 2023