Gå til indhold

Samarbejder og sammenlægning – Teknik

Går I og tænker på enten at sammenlægge jer med nabovandværket eller indgå et samarbejde med et nabovandværk? På dette webinar kan du høre mere om overvejelser og tekniske forhold, der er relevante ved samarbejde eller sammenlægning.

Dette webinar er tredje i rækken af tre webinarer, der berører emner relevante for samarbejder og sammenlægning. Se også ‘Samarbejder og sammenlægning’ og ‘Jura og økonomi i forhold til sammenlægning’.

Stigende krav om højere forsyningssikkerhed fra forbrugere og myndigheder får mange vandværker til at overveje samarbejde eller direkte sammenlægning med andre vandværker.

På dette webinar gennemgår vi de mest hyppige scenarier ved samarbejde såsom nødforbindelser, driftssamarbejde, samarbejde om fjernaflæste målere og udbudstjenester.
I forhold til sammenlægning, vil vi berøre overvejelser om at beholde de nuværende vandværker eller nedlæggelse af det ene vandværk. Hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige scenarier og hvad man skal være opmærksom på – f.eks. trykvariationer og ændret flow i ledningsnettet.

Fremtidig materialevalgsbeskrivelse, fælles digitalisering af ledningsnet samt ensretning af målerkontrolprogram.
Du bliver præsenteret for Danske Vandværkers skabeloner og vejledning til et godt sammenlægningsforløb, og får eksempler på gode erfaringer med sammenlægninger og samarbejder.

Udbytte

Deltageren bliver bedre klædt på til at indgå samarbejde med andre vandværker og får gode råd til, hvilke ting man bør overveje og være opmærksom på i forhold til sammenlægning.

Målgruppe

Webinaret henvender sig til bestyrelsesmedlemmer og driftsansvarlige i vandværker, som går med overvejelser omkring sammenlægning eller samarbejde.

Indhold

På kurset gennemgår vi:

  • Overvejelser i forhold til tekniske løsninger i forbindelse med samarbejde og sammenlægning
  • Fordele og ulemper ved at nedlægge eller bevare flere vandværker i en sammenlægning
  • Eksempler på samarbejder og sammenlægninger
  • Danske Vandværkers vejledninger og skabeloner til brug ved samarbejde og sammenlægning

Underviser

Henrik Petersen

Henrik Petersen

Teknisk rådgiver hos Danske Vandværker med 20 års erfaring indenfor ledningsarbejde og drift af vandværk samt syv år hos AVK som produkttekniker.

Relaterede emner

Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med webinaret kan blive optaget video til brug for Danske Vandværkers kommunikationskanaler. Ved tilmelding samtykkes til deltagelse i dette.

Udgivet 03. jun. 2023