Gå til indhold
Teamwork, møde, kursus

Evaluering og udvikling af bestyrelsesarbejdet – Fjernundervisning

På dette kursus deltager du som fjerndeltager.

Du kan også deltage fysisk på kurset

Udvidet bestyrelseskursus
Bliv inspireret til at arbejde analyserende og strategisk med dine og bestyrelsens opgaver i dit vandværk. Vi får styr på det værdiskabende bestyrelsesarbejde, og du får inspiration til, hvilke værktøjer I kan arbejde med i bestyrelsen for at evaluere og udvikle jeres arbejde i tråd med Kodeks for godt bestyrelsesarbejde.

Som vandværk er I med til at løfte et bredt samfundsansvar. Deraf følger en særlig forpligtigelse til at imødekomme interessen fra såvel forbrugere og øvrige interessenter for at sikre, at vandværket arbejder i henhold til de formål, det er sat i verden for.

Formålet med kurset er at stille rammer til rådighed for vandværket, så I kan sikre og redegøre for, at I arbejder struktureret med jeres bestyrelsesarbejde. Kurset tager udgangspunkt i anbefalingerne fra Kodeks for godt bestyrelsesarbejde, som skaber øget værdi i bestyrelsesarbejdet, hvis bestyrelsen arbejder på at følge dem.

De falder inden for seks hoveddele:

  • Aktivt ejerskab
  • Bestyrelsens opgaver og ansvar
  • Bestyrelsens sammensætning og samspil
  • Bestyrelsens kompetencer
  • Honorering af bestyrelsen
  • Samspil mellem bestyrelse og daglig ledelse

På kurset går vi i dybden med de forskellige dele og giver et overblik over forskellige værktøjer til, hvordan I kan arbejde og udvikle arbejdet i jeres bestyrelse.

Udbytte

Gennem teoretisk viden og inddragende undervisning kommer I i gang med at arbejde med Kodeks for godt bestyrelsesarbejde, dets opbygning og anbefalinger. Deltagerne får desuden en gennemgang af en række værktøjer, der kan hjælpe til at arbejde aktivt med anbefalingerne i sin egen bestyrelse.

Målgruppe

Kurset henvender sig til bestyrelsesmedlemmer fra både store og mindre vandværker, som ønsker at skabe mest mulig værdi med arbejdet i bestyrelsen, og som vil inspireres til at arbejde struktureret med udvikling.
Det anbefales at deltage flere fra samme bestyrelse for at få det største udbytte af kurset, men det er ikke et krav.

Indhold

På kurset gennemgår vi:

  • Hvad er ”Kodeks for godt bestyrelsesarbejde”
  • Kodeksets opbygning og dets anbefalinger
  • Hvordan man implementerer kodekset i bestyrelsen
  • Forskellige værktøjer til at arbejde aktivt med kodekset

Underviser

Ulrikka Brændgaard Nissen

Ulrikka Brændgaard

Ulrikka Brændgaard, Underviser i bestyrelsesarbejde hos bl.a. hos Danske Vandværkerrn Økonomisk/juridisk baggrund suppleret med bl.a. efteruddannelse i bestyrelsesarbejde og procesfacilitering.

Forudsætning

For at være med som fjerndeltager kræver det en computer eller en tablet med internetadgang. Du kan anvende pc’ens eller tablettens mikrofon og højtaler, men et headset med mikrofon mindsker baggrundsstøj, og er derfor at foretrække.

Du vil få tilsendt et link til Teams som du skal bruge til at tilgå kurset. Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål og deltage i en eventuel debat ved at benytte chat-funktionen.
Nærmere information og link sendes til dig dagen inden kurset.

Relaterede emner

Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med online forløbet kan blive optaget video til brug for Danske Vandværkers kommunikationskanaler. Ved tilmelding samtykkes til deltagelse i dette.

Udgivet 27. maj. 2024