Gå til indhold
Vandboring-kursus

Boringer del 4 – Overboring – hvad er det egentligt?

Webinaret kommer rundt om de forskellige overborings-teknikker, deres styrker/svagheder, hvor/hvornår teknikken med fordel kan anvendes og hvilke tekniske og økonomiske risici metoden indebærer afhængig af hvordan den gamle boring er konstrueret, og hvilken geologi der er tale om.

Der tales mere og mere om ”overboring” af gamle indvindingsboringer, men hvad dækker begrebet egentlig over? Er overboring ”one size fits all” og hvornår giver det overhovedet mening at overveje en overboring?

Udbytte

Webinaret giver deltageren viden om de væsentligste forhold, der knytter sig til at træffe beslutning om overboring af gamle boringer, uanset om formålet er at sløjfe den gamle boring helt, eller alternativt at etablere en helt ny boringskonstruktion i samme placering som den gamle boring.

Målgruppe

Webinaret henvender sig til vandværkets medlemmer af vandværkets bestyrelse såvel som den ansvarlige for den daglige drift.

Indhold

På kurset gennemgår vi:

  • Overboringsteknikker
  • Typiske boringer hvor overboring giver mening
  • Sløjfning af boringer ved overboring
  • Etablering af ny boring ved overboring
  • Fordele og ulemper
  • Risici ved overboring

Underviser

Jesper Furdal

Jesper Furdal

Undervisningen varetages af Jesper Furdal fra Awell Brøndboring. Jesper Furdal er uddannet civilingeniør og har en baggrund, som omfatter både rådgivning inden for vandforsyning såvel som brøndboring i praksis.

Relaterede emner

Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med webinaret kan blive optaget video til brug for Danske Vandværkers kommunikationskanaler. Ved tilmelding samtykkes til deltagelse i dette.

Udgivet 24. sep. 2023