Gå til indhold

Beredskabsplan: Sådan håndterer I en krise – Onlinekursus

Kurset foregår online.

Er I forberedte, hvis der opstår en krisesituation på vandværket? Er jeres beredskabsplan opdateret? Kom og få viden om de vigtigste elementer i beredskabsplanlægningen, og hvordan man håndterer konkrete krisesituationer.

Vandværkets primære opgave er at levere rent vand til sine forbrugere, men hvert år oplever flere vandværker at stå i en situation, hvor det ikke kan lade sig gøre af den ene eller den anden årsag. Det er her, hvor beredskabsplanen kommer ind i billedet.

Beredskabsplanlægning handler om at kortlægge de risici og ekstraordinære hændelser og situationer, man som vandværk kan komme ud for, samt beskrive hvordan de skal håndteres.
Som deltager på dette kursus får du en indføring i indholdet i en beredskabsplan, hvordan man håndterer forskellige krisesituationer og gennemgang af cases.

ONLINE-KURSUS

Kurset foregår online. For at være med som deltager kræver det en computer eller en tablet med internetadgang. Du kan anvende pc’ens eller tablettens mikrofon og højtaler, men et headset med mikrofon mindsker baggrundsstøj, og er derfor at foretrække.
Du vil få tilsendt et link til Teams som du skal bruge til at tilgå kurset. Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål og deltage i gruppeøvelser.
Nærmere information og link sendes til dig dagen inden kurset.

Udbytte

Undervejs i kurset vil deltageren opnå viden om de grundlæggende elementer i beredskabsplanlægningen, så kursisten efterfølgende har fået inspiration til udarbejdelse af en beredskabsplan.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der ønsker en introduktion til og viden om beredskabsplanlægning. Det er relevant for dem fra vandværkets bestyrelse samt ansatte og driftsansvarlige på vandværket, der enten skal i gang med at arbejde med beredskabsplanlægning, eller som allerede er involveret i dette arbejde.

Indhold

På kurset gennemgår vi:

  • Baggrund for at have en beredskabsplan
  • Hvad er en beredskabsplan?
  • Hvem skal inddrages i beredskabsplanen?
  • Kommunikation af vigtige oplysninger til relevante modtagere
  • Forskellige krisesituationer og beredskabsøvelser
  • Danske Vandværkers skabelon til beredskabsplan

Underviser

Henrik Petersen

Henrik Petersen

Teknisk rådgiver hos Danske Vandværker med 20 års erfaring indenfor ledningsarbejde og drift af vandværk samt 7 år hos AVK som produkttekniker. Uddannet VVS’er.

Relaterede emner

Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med online forløbet kan blive optaget video til brug for Danske Vandværkers kommunikationskanaler. Ved tilmelding samtykkes til deltagelse i dette.

Udgivet 25. sep. 2023