Gå til indhold
Økonomi, kursus

Evaluering og udvikling af bestyrelsesarbejdet

Udvidet bestyrelseskursus

Bliv inspireret til at arbejde analyserende og strategisk med dine og bestyrelsens opgaver i dit vandværk. Vi får styr på det værdiskabende bestyrelsesarbejde, og du får inspiration til, hvilke værktøjer I kan arbejde med i bestyrelsen for at evaluere og udvikle jeres arbejde i tråd med Kodeks for godt bestyrelsesarbejde.

Generelt

Som vandværk er I med til at løfte et bredt samfundsansvar. Deraf følger en særlig forpligtigelse til at imødekomme interessen fra såvel forbrugere og øvrige interessenter for at sikre, at vandværket arbejder i henhold til de formål, det er sat i verden for.

Formålet med kurset er at stille rammer til rådighed for vandværket, så I kan sikre og redegøre for, at I arbejder struktureret med jeres bestyrelsesarbejde. Kurset tager udgangspunkt i anbefalingerne fra Kodeks for godt bestyrelsesarbejde, som skaber øget værdi i bestyrelsesarbejdet, hvis bestyrelsen arbejder på at følge dem.

De falder inden for seks hoveddele:
• Aktivt ejerskab
• Bestyrelsens opgaver og ansvar
• Bestyrelsens sammensætning og samspil
• Bestyrelsens kompetencer
• Honorering af bestyrelsen
• Samspil mellem bestyrelse og daglig ledelse

På kurset går vi i dybden med de forskellige dele og giver et overblik over forskellige værktøjer til, hvordan I kan arbejde og udvikle arbejdet i jeres bestyrelse.

Udbytte

Gennem teoretisk viden og inddragende undervisning kommer I i gang med at arbejde med Kodeks for godt bestyrelsesarbejde, dets opbygning og anbefalinger. Deltagerne får desuden en gennemgang af en række værktøjer, der kan hjælpe til at arbejde aktivt med anbefalingerne i sin egen bestyrelse.

Målgruppe

Kurset henvender sig til bestyrelsesmedlemmer fra både store og mindre vandværker, som ønsker at skabe mest mulig værdi med arbejdet i bestyrelsen, og som vil inspireres til at arbejde struktureret med udvikling.
Det anbefales at deltage flere fra samme bestyrelse for at få det største udbytte af kurset, men det er ikke et krav.

Indhold

På kurset gennemgår vi:

  • Hvad er ”Kodeks for godt bestyrelsesarbejde”
  • Kodeksets opbygning og dets anbefalinger
  • Hvordan man implementerer kodekset i bestyrelsen
  • Forskellige værktøjer til at arbejde aktivt med kodekset

Underviser

Ulrikka Brændgaard Nissen

Ulrikka Brændgaard

Underviser i bestyrelsesarbejde hos bla. hos Danske VandværkerrnØkonomisk/juridisk baggrund suppleret med bla. efteruddannelse i bestyrelsesarbejde og procesfacilitering

Forplejning

Ved aftenkurser serveres der en varm ret.
Ved halvdagskurser serveres en frokostanretning.
Dertil isvand og 1 genstand (øl eller sodavand) samt kage til kaffen efter maden.

Udgivet 26. nov. 2022