Gå til indhold

Blødgøring – teknikker og udfordringer

Leverer I drikkevand med en høj hårdhedsgrad? Eller klager forbrugerne over kalk i vandet? Deltag i kurset og bliv klogere på blødgøring.

Du kan også deltage online på kurset

I store dele af landet er indholdet af kalk og magnesium så højt, at drikkevandet kan betegnes som temmelig hårdt (hårdhed over 12 odH). Når drikkevandet er hårdt, fælder kalk ud i vandinstallationen. Derfor bliver vandværker ofte mødt med et ønske fra forbrugerne om at blødgøre vandet, så problemer med tilkalkning af bruser, kaffemaskine og fliser undgås.

I disse år er der stort fokus på blødgøring af drikkevand, men selvom det er forholdsvis nyt i Danmark, findes der allerede både kendte og gennemprøvede metoder og nyudviklede metoder.

På kurset får du svar på, hvad fordelen er ved at vælge den ene metode fremfor den anden? Og hvad økonomien er ved anskaffelse og drift af et blødgøringsanlæg, samt om der er nogle samfunds- og sundhedsmæssige gevinster ved blødt vand?

Udbytte

Når du har deltaget i kurset, har du fået en grundlæggende viden om blødgøringsbegreber og -teknikker samt en introduktion til, hvad man skal holde sig for øje ved valg og etablering af blødgøringsanlæg f.eks. økonomi og samfundsmæssige gevinster.

Målgruppe

Kurset henvender sig til medlemmer i vandværkets bestyrelse og driftsfolk, der ønsker en grundlæggende viden om teknikker og metoder indenfor blødgøring, inden en beslutning om valg af leverandør til indkøb af et anlæg skal tages.

På kurset gennemgår vi

  • Teknologier til fjernelse af kalk i vandet
  • Samfunds- og sundhedsmæssige betragtninger
  • Økonomien ved anskaffelse og drift af blødgøringsanlæg
  • Vigtige forhold ved valg og etablering af et blødgøringsanlæg

Underviser

Rasmus Boe-Hansen

Senior procesingeniør og innovationschef, Krüger A/S. rnHar 15 års erfaring med procesdesign, videregående vandbehandling og hygiejniske forhold relateret til vandforsyning i ind- og udland.

Forplejning

Der serveres en varm ret hertil isvand og 1 genstand (øl eller sodavand) samt kage til kaffen efter maden.

Udgivet 24. sep. 2023