Dit badebassin koster dig dyrt i vand

Himlen er blå, jordbærerne er søde og barometret står på sommer.  Lyden af glade børn, som plasker i havebassinet, betyder for mange, at sommeren for alvor er tjekket ind. Men det kan være dyrt at fylde vand i det ellers så billige havebassin til ungerne.

I stort set alle byggemarkeder med respekt for sig selv kan du købe sommerbassiner til haven. Der er stor forskel på størrelsen, som kan variere fra de helt små soppebassiner op til pools, som kan rumme 35.000 liter vand og fås med eller uden rensningsanlæg.

”Det nytter jo ikke så meget, at du kun betaler et par få hundrede kroner for selve bassinet og så bruger omkring 60 kroner på at fylde vand i det”, fortæller Dorthe G. Rasmussen, som er pressemedarbejder i Danske Vandværker og fortsætter: Du skal også regne med, at vandet skal skiftes dagligt eller alternativt renses. Ellers kan det udvikle sig til det rene bakteriebad, og så kan du få hudgener og maveinfektioner. Sidst, men ikke mindst, skal du også tage højde for et vist vandforbrug til genopfyldning af bassinet, da en del af vandet jo fordamper”.

Danske Vandværker opfordrer generelt til at holde øje med vandforbruget, hvis man ønsker at have en god vand-økonomi i sin husholdning.

”Vi går ikke ud med det her, fordi vi ønsker at lægge en dæmper på sommerglæderne. For os handler det om at gøre danskerne opmærksomme på, at vand koster penge, og at man måske skal kigge sit budget efter i sømmene, så man ikke får en ubehagelig overraskelse, når vandregningen skal betales”, understreger Dorthe G. Rasmussen fra Danske Vandværker.  

Eksemplerne er udregnet ved en gennemsnitlig pris på en uopvarmet liter vand på 7 øre.

ET GODT TIP

HOLD ØJE MED DIN VANDMÅLER – AFLÆS DIT FORBRUG HVER MÅNED SÅ UNDGÅR DU AT FÅ ET CHOK, NÅR VANDREGNINGEN KOMMER.

Spørgsmål så kontakt Dorthe G. Rasmussen, pressemedarbejder i Danske Vandværker 2670 7106, mail: dr@danskevv.dk.