Foredrag om tilbagestrømningssikringer

Skab et godt samarbejde om tilbagestrømningssikringer

Ved at gå i dialog med vvs’ere og store kunder, kan dit vandværk forebygge forurening, der er forårsaget af manglende tilbagestrømningssikringer. Sådan lød hovedbudskabet i foredraget på Vandværksudstillingen i Roskilde, hvor formanden for Teknisk Råd satte fokus på de vigtige tilbagestrømningssikringer.

En tilbagestrømningssikring forhindrer, at vand med kemikalier og bakterier fra for eksempel amerikanerkøleskabe, bilvaskehaller eller rensningsanlæg presses ind i forbrugerens vandinstallationer og videre ind i vandværkets ledningsnet med rent drikkevand. Den slags forureninger kan ske, hvis vandtrykket ved forbrugeren er højere end i ledningsnettet.

Selvom det er forbrugerens eget ansvar, at tilbagestrømningssikringerne er monteret, er det i alles interesse, at vi har rent drikkevand i vores ledningsnet. Så hvordan kan vi forebygge, at der alligevel opstår en forurening i vores ledningsnet, fordi der mangler en tilbagestrømningssikring hos en forbruger?

”Nøgleordet er rettidig omhu. Vi bliver nødt til at være på forkant med de problemer, der kan opstå”, siger formanden for Teknisk Råd, Niels Rasmussen, da han i januar holdt foredrag om de vigtige tilbagestrømningssikringer.

Dialog med vvs’ere og store kunder
Niels Rasmussen foreslår, at vandværker tager kontakt til de store kunder for at forebygge problemer med manglende tilbagestrømningssikringer.

”Tag en snak med dem, gå ud og kig på deres anlæg og motiver dem til at sætte tilbagestrømningssikringen på, hvis den mangler. For det kan jo godt være, at de ikke er bevidste om, hvad en tilbagestrømningssikring er”, siger Niels Rasmussen.

Men hvordan motiverer man de mindre forbrugere til at montere tilbagestrømningssikringer? Det gør man via vvs-folkene.

”Det er typisk vvs-firmaer, der tager ud til de mindre kunder for at reparere og sætte nye anlæg op. Så det er dem, der skal se efter, om tingene er, som de skal være. Og hvis der ikke er en tilbagestrømningssikring, koster det penge at sætte den op. Derfor gælder det om at motivere vvs’erne, så de har de gode argumenter med, når de står hos kunderne”, siger han.

Gik du glip af foredraget om tilbagestrømningssikringer? Så har du også mulighed for at se det på Vandværksudstillingen i Aars og Fredericia.